2011. január 1., szombat

Évértékelő netnaplóm az Apokrif Online-on


Az Évjárat elnevezésű netnaplósorozat első része (Mi van a flaskámban?).
Külön megtiszteltetés, hogy az Apokrif az én írásommal indult neki az új évnek.

2 megjegyzés:

bdk írta...

Az engem érintő megjegyzéseidben csúsztatást érzek, nem vagy eléggé pontos, elmosol lényegi dolgokat, más színben állítod be magad és engem. Kérlek, légy korrektebb.
Hacsak nem akarsz mégis beállni azok sorában, akik engem szakmai véleményért állítottak be főellenségnek.
Azt meg igazán nem értem, miért állítod be bírálatnak azt, ami főleg dicséret volt.

De vitát ebben ne nyissunk, csak sajnálom, hogy másfelé görgeted a dolgokat, mint amerre a korrektség követelné.

Csordás László írta...

Én sem szeretnék ebben vitát nyitni. Ez egy naplójegyzet, töredékes, teljesen szubjektív. Nem egy tudományos munka, de még csak nem is kritika. Ezzel a jegyzettel aztán tényleg nem szerettelek volna támadni, azt pedig végképp sajnálom, ha megbántottalak.

Nyilván, ha két ember vitatkozik valamin, mást tart fontosnak kiemelni adott vitából. Ezt el kell fogadnod. Persze véleményed lehet róla, de te már a Mozgó Világ-béli naplójegyzetedben megírtad a vita lényegét (sokkal részletesebben). Akit esetleg érdekel a vita, olvasson utána. Ebből a néhány mondatból szerintem semmi lényeges nem derül ki. Nem akartam továbbá senkit rossz vagy jó színben feltüntetni, még magamat sem. És azt hiszem teljesen visszafogott vagyok az írásban. Még a határkérdést illetően is. Bár ez az egyik legfájóbb pont nálam.

Én nem bírálatnak állítom be, hanem bíráló jellegű blogbejegyzésnek. Szerintem ez ugyanis nem laudáció, hanem inkább egyfajta kritika (bár lehet, hogy itt is jobban éreztem a bíráló jellegű sorokat, mint a dicsérőket, de hát ez egy napló, teljesen rólam szól).

Őszintétlenül nem lehet naplót írni. Ebben a műfajban a szubjektivitás a lényeg, ezzel együtt igyekszem máskor szakmaibb lenni. Korrektebb.

Nem mellesleg, akikkel eddig beszéltem vitánkról, mindannyian másképp értették, másképp közelítették meg az egészet. Ilyen az ember.