2011. június 7., kedd

netnapló - görcs

Hajnalban görcsbe rándult a gyomrom. Hosszú percekig csak feküdtem az ágyon, és nem hagyott nyugodni a szorító érzés. Szentimentális állapot, erre tudtam gondolni, meg hogy mi lesz, ha most nem bírok felkelni. De aztán nem gondoltam semmire. Nehéz ügy. Még nem volt ilyen élményben részem.

Csordás László: Nem eléggé

Ismerem a hajad csöndjét,
ahogyan egy szálat
néha ruhámra ejtesz.
Ismerem az ágyad pontos,
simuló vonalát, melyben
ott pihen még az ébredés.
Ismerem a kiürült üveget.
Enyhe szédülésed.
Ismerem a beáramló fényt.
Ízed, érintésed, másnapod.
Ismerem azt is, mikor körbe-
veszi arcodat a hidegség.
Mégis egyre inkább úgy érzem:
Nem ismerlek téged eléggé.

Megjelent: Együtt 2011/2.

2011. június 6., hétfő

netnapló - nem tudom

A pontos idő: 23:15. 

Álmatlansággal küszködöm. Megnéztem néhány interjút a Literán, főleg az idei könyvhétről, és most próbálom feldolgozni magamban a látottakat, hallottakat. De történtek fontosabb dolgok is.

Ma például írtam egy olyan hozzászólást BDK blogjába, amit nem akartam megírni. Biztosan kötekedésnek vélte, pedig nem annak szántam: egyszerűen nem tudtam elhallgat(tat)ni a gondolataimat. Vannak ilyen rossz napjaim is. Ezekkel számolnom kell. Most, hogy így elolvastam a kommentet, üres okoskodásnak tűnik.

M. szerint lelkizős vagyok. Igaz. De szerintem nem mindig baj. Vagy nem tudom. Könnyű megharagudni az emberre. Pedig második esély mindenkinek jár. Én adni szoktam. Nem tudom, miért írtam le ezeket, úgysem érdekel senkit.

A pontos idő: 23:40.