2011. szeptember 21., szerda

netnapló - torokgyulladás

Enyhe torokgyulladással küszködöm. Enyhével? Hajnalban és éjszaka elviselhetetlen: szinte nyelni sem bírok. Napközben azért egy fokkal jobb. Szerencsére jelenleg lázas nem vagyok, de mókás, teljesen rekedt a hangom.

Mindenesetre nem mertem Debrecenbe utazni ilyen állapotban, pedig az utazótáskám két napja az ágyam mellett pihen, megpakolva rendesen a túléléshez szükséges legalapvetőbb dolgokkal: ágynemű, kés, villa, wc-papír, gyufa, papírzsebkendő stb. Mit mondjak, szép évadnyitó! Egyből kihagytam a modern irodalomelmélet órát, az egyetlen kötelező szemináriumot…

Holnap lesz az első műhelyfoglalkozás. Azon már igyekszem jelen lenni. Feltéve, hogy javul kicsit az állapotom. Elvileg megkapom végre az ösztöndíjat is, amiből megveszem a tesóm Amazon Kindle típusú e-könyv olvasóját, persze némi kedvezménnyel. Neki úgysem kell, én pedig szívesen átveszem. Van rajta wi-fi, jobban kezeli a pdf-et, mint az enyém, lehet rajta jegyzetelni, kijelölni, ímélezni. Szóval hasznos kis cucc. Idemásolok egy videót, amiből kiderül, milyen is ez pontosan:



Szilágyi István regényeit ajánlotta Görömbei tanár úr disszertációm tárgyául, de ezen még gondolkodom. Elküldtem előzetesen három írásomat, ezeket is megbeszélnénk csütörtökön.

Még mindig a haikukat tanulmányozom. Tegnap elolvastam Vihar Judit A japán irodalom rövid története c. könyvét. Ma a Prae tematikus Japán-számát, illetve a Napút haiku-számát nézem át.

Nemrég kaptam az ímélt, hogy elérhetővé vált az Együtt legfrissebb száma az interneten (a print változatra még várni kell). Most  pedig megyek, beveszem a gyógyszereimet, és megpróbálok olvasni is végre.