2010. augusztus 14., szombat

38. Tokaji ÍrótáborTegnap ért véget "A magyar irodalom égtájai - A sokágú síp Tokajban" címmel megrendezett 38. Tokaji Írótábor. A háromnapos tanácskozáson olyan fontos kérdések kerültek előtérbe,  mint a magyar nyelv helyzete a Kárpát-medencében, a nemzetiségi irodalmak integrálhatósága az egyetemes magyar irodalmi kánonba, könyv- és folyóiratkiadás a határokon túl.
Kárpátalját öt író, irodalomtörténész képviselte: Vári Fábián László, Dupka György, Penckófer János, Bakos Kiss Károly és jómagam. A pénteki plenáris ülésen elhangzó előadásom szövegét (Egy fiatal nemzedék körvonalai a kárpátaljai magyar irodalomban) hamarosan itt is elérhetővé teszem.

4 megjegyzés:

Csordás László írta...

Találtam egy összefoglalót a Tokaji Írótáborról a Bárka c. folyóirat online változatában. Érdemes elolvasni. Link: http://barkaonline.hu/helyszini-tudositasok/1567-tokaji-irotabor-2010

Csordás László írta...

Már a Kárpáti Igaz Szóban is olvasható egy rövid összefoglaló az írótáborról. Link: http://kiszo.hhrf.org/index.php?option=com_content&task=view&id=652&Itemid=47

Dzsó írta...

Gratulálok az előadásodhoz! A szövegét majd megoszthatnád valamilyen formában az olvasóközönséggel. Én a magam részéről nagyon érdekesnek találnám.

Csordás László írta...

Köszönöm, Gergő! Nemsokára felrakom a blogra is a szöveget...